Forside

 

 


Rejsebrev fra Raiatea, Fransk Polynesien.

Den 13/5 2005.

Kære familie, venner og bekendte.

Turen til Raiatea fra DK gik fint. Allerede i Paris kom duften af Polynesien, da stewardessen stod med en bakke tiara blomster til at sætte bag øret. I maskinen var lokal musik. Gasten Niels ventede i lufthavnen på Tahiti.
Vi sov 1 nat på en slags vandrerhjem. Næste dag sejlede vi med lokal fragtbåd til Raiatea. Vi tog kahyt – min madras var så slidt, så det var kun lagenet, der var over fjedrene, men jeg sov fint efter en lang flyvetur.
På Raiatea tog vi direkte til Cosmos. Der var MEGET at gøre rent. Der var små bitte døde kakerlakker overalt, så det gift, jeg havde lagt ud, havde virket. Vi brugte nu 14 dage på at gøre båden klar men rengøring, maling af bund osv. Der knækkede en lille messingstuds af varmeveksleren som Egeløv smede havde slagloddet på. Det var ikke ret godt arbejde. Det var vanskeligt at få repareret, men forhåbentlig virker det, som vi fik lavet.
Vi brugte 2 dage hos den ”forsvundne dansker” Brian, en fremmedlegionær som har slået sig ned her. Jeg havde et nyt pas med til ham, som jeg fik lavet i Nakskov. Det blev han meget glad for.

Den 1/5 sejlede vi i hård bidevind til Tahiti. Det tog 29 timer og gik godt. Vi lagde til kaj ved hovedgaden. Næste dag stod gasten Lars inde på kajen – han skulle komme den 2/5. Vi fik fyldt gasflasker og afleveret sprayhood til reparation. Det havde jeg fået lavet i Portugal, men det er ikke det bedste sadelmagerarbejde, jeg har fået lavet.

Gasten Christian ankom 4/5, så nu er besætningen klar. Vi fik hentet sprayhood og fyldt forsyningerne ombord op, og så sejlede vi til Moorea, der ligger ganske tæt ved Tahiti.
Her oplevede vi at snorkle med hajer og store rokker Rokkerne kom helt hen til os og blev aet under maven – de er bløde og glatte. Rokkerne er venligtsindede og er vant til at blive fodret, så de holder den farlige PIK på halen i ro. Både Niels og Jeg fik lavet en tatovering på v. overarm. Min er hjemmedesignet og indeholder bl.a. den særlige måde at skrive PT på, som har fulgt mig siden mine drengeår på skolen i Kotagiri.
Vi sejlede videre til Huahine. Om natten blæste det pludselig kraftigt op. Dønningerne var samtidig uhyggeligt store og kom tæt efter hinanden. Det kunne det gamle slidte storsejl ikke holde til, så inden vi fik rebet flænsede det. Vi fortsatte med et lille forsejl, og det gik da også godt. Det er nok den værste sejlads, jeg har haft på turen. Det fortsatte med at blæse 15 m/s, så det var med at finde en god ankerplads i læ. Vi fik derfor ikke set det af Huahine, som jeg gerne ville vise gasterne. Godt, at jeg selv har set det sidste år.

I dag er vi kommet tilbage fra Tahaa, hvor vi har besøgt Brian i et par dage. Det har været godt. Nu skal vi lige hente sejlet hos sejlmageren, så fortsætter vi mod Bora-Bora, og efter et døgn går turen ud over det blå mod COOK-øerne.
På Tahiti var der indbrud i båden. Vi fik stjålet en computer, 2 kameraer, et ur og kontanter. Godt, de ikke opdagede den anden computer, så vi har stadig, så vi kan skrive og have hjælp til navigeringen.
På computeren, der blev stjålet, lå alle mine billeder, men de fleste havde jeg fået brændt over på en CD, heldigvis.
I får ikke mere fa mig nu, for jeg skal nå sejlmageren, inden de lukker af for fredagen.

Mange hilsener til jer alle fra skipper på COSMOS, Poul.